Praat Lokaal Opvoeden na Scheiding

Je bent gescheiden van je partner maar voor de kinderen blijven jullie ouders. Met je ex samen de kinderen opvoeden is best nog een uitdaging. Zodra de scheiding een feit is, gaat ieder zijn eigen opvoedingsstijl volgen waar vaak onenigheid over ontstaat. Hoe trek je één lijn met elkaar, hoe blijf je in goede communicatie (ondanks alle emoties), hoe bied je samen je kinderen veiligheid en structuur? Hoe ga je om met de komst van een nieuwe partner? En minstens zo belangrijk: hoe blijf je zelf in balans? Hoe doen andere ouders dat? Dit en nog veel meer zijn onderwerpen van gesprek tijdens het Praat Lokaal…

Over het Praat Lokaal Opvoeden na Scheiding
Het Praat Lokaal Opvoeden na Scheiding is een plek voor gescheiden ouders. Hier kun je je verhaal en ervaringen delen rondom de dynamiek/uitdagingen van het opvoeden van kinderen na een scheiding. Je maakt gebruik van elkaars deskundigheid, inspireert elkaar en vindt steun en begrip. Op verzoek kunnen specifieke thema’s besproken worden of gasten uitgenodigd worden. Kortom: een avond om andere ouders te ontmoeten, ervaringen te delen, tips op te doen en je hart te luchten.

Ouders voor ouders
Het Praat Lokaal wordt begeleid door Petra en Lotte. Beide ouders en ervaringsdeskundige.

Deelname en aanmelden
Praat Lokaal is er elke maand en is gratis. Je kunt aan de avonden afzonderlijk deelnemen (zie agenda op https://derondevenen.ouderslokaal.nl/activiteiten). Je dient je wel even van te voren aan te melden door een mailtje te sturen naar info@ouderslokaal.nl.

Praat Lokaal Opvoeden na Scheiding Whatsapp
Wij hebben ook een Whatsappgroep voor gescheiden ouders. Hierin kun je ervaringen delen, vragen stellen aan elkaar en wisselen we tips uit. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl.